lördag 29 november 2008

fuck da police

Jag har blivit bestulen. De senaste veckorna har jag haft 700 kr liggandes i min byrålåda. Idag hade jag tänkt växla dem till pund men de är borta. Är 100% procent säker på vart jag hade dem. Nån har varit inne här och tagit dem. Förra veckan var någon inne i grannens över oss lägenhet och snodde pengar för henne. Antagligen var de inne här också, bara att vi inte märkt nått tidigare. Tittade på dörren och det är märken efter en skruvmejsel eller nått liknande.
Gick till polisen och försökte anmäla det men de lät oss inte! Jag trodde inte ens att de fick neka en. Han sa att det bara var ett antagande att nån brutit sig in. Och att om nån hade gjort inbrott så skulle inte dörren ha gått att låsa. Dumma jävla cp polis!
Men det var ju allafall tur (men konstigt) att de bara tog pengarna och inte de två laptopsen som stod här inne.

torsdag 27 november 2008

Christer i sin nya tröja

Han var nöjdare än han ser ut.

onsdag 26 november 2008

Ljus i mitt hus

Jaja, allt ordnade sig till slut, som det ju alltid gör. Efter massa hit och dit och spring i trappen och pratande med olika grannar så kom den rätta grannen hem och fyllde på pengar. Och så var det ljust igen. Idag har jag slitit som ett djur för att ta igen det jag missade igår. Snart ska jag slita lite mer, ska bara vila en stund först.

tisdag 25 november 2008

No luck

Nu har jag knackat på hos alla grannar i hela huset för att försöka få låna en av deras nycklar. Det har inte gått så bra, antingen å har de inte varit hemma eller så har de inte nyckeln.

Inte bra

Helt plötsligt slockande bara allt elektriskt. Gick ner och kollade och elen är slut. Grannen har nyckeln och hon är inte hemma så jag kan inte fylla på med mer pengar. Inte bra, inte alls bra. Jag som måste plugga. Har 2 timmar och 14 minuter kvar på laptop batteriet i alla fall. Alltid nått. Nu sitter jag här med tre värmeljus tända. Tack mamma, det var en bra idé att köpa.

faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

söndag 23 november 2008

i wish this weekend woulde last forever

Åh helger, de är så sköna, jag önskar att de varade lite längre. Två dagar räcker inte till när det finns så mycket man vill göra.

I lördags tvättade och storhandlade vi, tråkigt men nödvändigt. På kvällen bjöd Christer mig på japansk restaurang i Brixton för att fira att han fått sin första ordentliga lön. Efter maten gick vi till en bar och så bjöd jag på varsin drink.

Idag har jag varit i Shoreditch och hängt med massa asiater. En tjej från min klass och hennes kompisar. Vi gick på en blommarknad som var nästintill öde eftersom det var så dåligt väder och sen på Bricklane.

För övrigt har jag varit ovanligt trött den här veckan. Tror orsaken är en kombination av att jag inte sover tillräckligt länge på nätterna och att det är så mörkt och grått ute hela tiden. Det kanske är dags att gå i ide?

fredag 21 november 2008

Primark fynd

Idag efter skolan följde jag med ett par klasskamrater till Primark i Peckham. Primark är en absurt, läskigt billig lågpris klädkedja. I affärerna är det även helt hysteriskt med massa folk som kastar kläder på golvet och jobbigt lysrörsljus. Hur som helst så fyndade jag allafall en svart-vit randig långärmad tröja och ett par laxrosa underbyxor med volanger (hur skulle jag ha kunnat tacka nej till det?!), allt för den ringa summan av £4. Det är ju nästintill gratis.

torsdag 20 november 2008

Skorpan!


Efter att ha konstaterat att jag numera ser ut som en av bröderna Lejonhjärta, sen googlat och hittat den här bilden så är jag 100 gånger mer peppad på min nya frisyr!

tisdag 18 november 2008

Cut Cut Bang Bang

I dag klippte jag lugg, eller fringe som det heter på brittisk engelska. Bangs är tydligen amerikanska...

Har inte riktigt bestämt mig ännu om jag är nöjd eller inte.

måndag 17 november 2008

Beslut

Jag har bestämt mig för att behålla en t-shirt själv ändå. Skulle ju vara dumt annars. Den andra t-shirten fick Christer. Det var en t-shirt i kill-modell och i tjej-modell så det var nog typ ödet eller nått att jag skulle göra så. Tror dessutom att jag lovade Christer att han skulle får en av mina t-shirts för länge sen. Det har ju tagit dem typ ett år att skicka de där tröjorna.

Den sista tröjan kanske jag ska försöka mig på att sälja. Nån som är intresserad?
Den ser ut så där fast gråmelerad.


T-shirtar

Råkade försova mig i morse och väcktes av att brevbäraren ringde på. Han ville komma in i trappen för att lämna ett paket.

Paketet var till mig från Tricolore och innehöll två t-shirtar och en långärmad tröja med min fågelflicke design på. Shysst!

Men nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra med dem. En t-shirt kanske jag ska behålla själv. Fast det skulle kännas lite konstigt att gå omkring i en tröja med sin egen design på. Kanske ska försöka sälja dem men då måste jag ta tag i hela det projektet. Jag får väl tänka lite på saken...

söndag 16 november 2008

Mamma och Pelle när vi åt lunch

Helgen

Mamma och Pelle har varit och hälsat på i helgen. Det var trevligt, nu är jag trött och lite bakis.

Vi har hunnit med sjukt mycket London turist grejer. I går började vi med att gå till Tate britain och kolla på Bacon utställningen. Jag köpte Till vildingarnas land i shoppen. Det känns som det är okej nu när jag pluggar illustration att köpa barnböcker för de fina bildernas skull. Sen tog vi bussen till covent garden. Vi åkte förbi massa tursit attraktioner, westminster abby, big ben och trafalgar square.

I Covent garden gick runt ett tag och kollade i butiker och letade efter nånstans att äta lunch. Pelle ville äta på en pub eftersom vi ju var i England så då blev det så. Jag och Christer åt paj med sötpotatis och ost som serverades med grekisk sallad, det var riktigt gott! Efter maten tog vi en långpromenad hem och vilade en stund.

På kvällen gick vi, alla utom Christer som gjorde annat, och tittade på musikalen Wicked. Det var rätt pampigt. Fast för min del hade det gärna fått vara ännu pampigare. Vi avslutade med middag på en indisk restaurang.

I dag gick vi på Spitalfields market och sen åt vi lunch på ett ställe i närheten. Jag åt en "falafel delux burgare". På den hade de lagt på hur mycket goda grejer som helst. Falafel, halloumi, rödbetor, ruccola, tsatsiki och så vidare. Till efterrätt fick jag en soya cappuchino.

Jag köpte den här tiger masken i en leksaks affär vid marknaden.

tisdag 11 november 2008

Tricolore + Le bon marché + Karin = sant!


I somras designade jag en t-shirt till Tricolore's samarbete med Le bon marché (ett franskt varuhus). Blev inte så där jätte nöjd med designen men de valde den allafall och DET blev jag nöjd med. Hur som helst så blev resultatet så här i slutendan. Inte så illa va?

Nu måste jag verkligen ta tåget till Paris och kolla på mina tröjor live!

söndag 9 november 2008

Första veckan i november




har jag:
Köpt en vinterjacka
Åkt till Southend on see och tagit 100 foton
Grupparbetat
Åkt fel med bussen i Brixton
Tittat på Helvetica (en film om ett typsnitt)
Köpt vårrullar i China town
Fått en lyckokaka med posten
Gått omkring i Covent garden
Köpt en bok (Norwegian wood av Haruki Murakami)
Tittat på fyrverkerier
Besökt en lokal pub
Ritat
Lämnat tillbaka vinterjackan (den var först stor och inte ens varm)
Skrivit en lista om vad jag gjort i veckan

fredag 7 november 2008

Fortune cookie

Jag fick en fortune cookie med posten. "Suppose you can get what you want..." löd fortunen. Det låter ju lovand.

onsdag 5 november 2008

Jul, jul...

Nu har jag bokat flygbiljetter fram och tillbaka i jul. Mellan den 19 och 29 december kommer jag vara i Sverige och slappa och käka jul mat. Kommer kännas som att bo på lyxhotell tänker jag mig. Det blev ryanair fast jag inte gillar att flyga med dem, men alla andra var antingen galet dyra eller så hade de kursat. Så kan det gå.