torsdag 30 april 2009

intervju

Det finns en liten intervju med mig uppe på Lazy Oaf bloggen.

allt på samma gång

Just nu är det mycket som händer på samma gång. Har tre olika projekt i skolan. Ska leta work placement, intervjua illustratörer och illustrera sagor. Dessutom håller vi på och letar ny lägenhet. Har hitta en webbdesigner från Sundsvall som vi ska dela en med. På lördag ska vi kolla på en källarlägenhet i Barons Court och kanske några till. Förhoppningsvis är nån av dem bra, och förhoppningsvis får vi hyra fast jag är student. Pratade med en estate agent idag som sa att jag antingen behöver en "garantor", nån med ett uk bankkonto som går i god för mig eller att de jag ska dela med tjänar över 1600 var i månaden. Det gör de inte, inte i närheten. Det är helt idiotiskt eftersom jag ju har studielån. Men det där ska vi nog komma runt. Får prata med dem på lördag.

torsdag 16 april 2009

Flatmate 2009

På lördag börjar uttagningen till Karin och Christers flatmate 2009. Spänningen stiger, vem blir den lyckliga som får leva sitt liv i vår ljuva närvaro? Blir det nån överhuvudtaget? Det är ju mycket som ska tas med i beräkningarna och det kanske inte är nån som lever upp till de höga krav som juryn (karin och christer)har satt upp. Hur det går får man veta efter helgen. Alla är nyfikna.

torsdag 9 april 2009

Flytta!

I dag har jag sagt upp lägenheten. Känns både skönt och lite läskigt. Mest skönt. Största anledningen att jag vill flytta är att det är alltid något här som inte funkar/inte är som det ska. Felen avlöser varandra.
När vi flyttade in luktade det cigarettrök eftersom de som bott här innan rök inomhus. Sen upptäckte vi att det regnade in. Ett tag fanns det väldigt mycket spindlar. På vintern var det otroligt kallt i lägenhetn. Innan jul gick kylskåpet sönder och det tog en månad innan vi fick ett nytt. Efter det slutade varmvattnet slutade funka i några veckor (för alla i huset, ändå var det bara vi som ringde till landladyn och det var efter två veckor) när det var fixat fick vi stopp diskhon. Nu funkar inte lampanoch duschen på toan på vår våning.

Idag kommer Becca hit. Hon kommer till riktigt London väder. I går var det sol och jag satt i en park och fikade med Yee Ting men idag är det grått och mulet. Typiskt.

måndag 6 april 2009

Good times

Har haft en mycket trevlig helg. På fredagen hade vi förfest och gick på pop klubb med våra nya svenska pop kompisar. På lördagen åkte jag och Christer till Portobello market. Marknaden var inte mycket att ha, mest turister och trängsel. Hörde folk prata svenska vilket aldrig är ett bra tecken. Men det var soligt och fint ute så det var skönt att bara gå omkring. På kvällen letade vi upp en billig pub i Victoria och drack öl med samma folk som kvällen innan. På söndagen åkte vi till Brick lane market en snabbis. Sen begav vi oss ut till Anna och Johan i Stockwell (eller är det Brixton? Kennington kanske?). Där blev vi bjudna på te och hemma bakade muffins i glada färger i deras trädgård. Mysigt värre. Vi avslutade kvällen med att åka till Elephant and castle och gå på spelning med Teenage jesus and the jerks. Det var vi och massa gother.

I fredags fick jag även veta att jag vunnit en "designa en t-shirt" tävling! Sjukt kul, jag är bäst! Lazy Oaf winner
Tävlingen hölls av ett London företag som heter Lazy Oaf. De kommer att trycka en limited edition av min design som sen kommer att säljas online och i deras shop i Soho. Jag kommer att få vara med på photoshoot och vara med och planera inför när t-shirten ska släppas. På onsdag ska jag åka och hälsa på dem i deras studio!

onsdag 1 april 2009

suck.

Det är vår ute men jag måste sitta inne hela dagarna och plugga. Ändå blir inget gjort. Imorgon måste jag gå ut och göra nått annars blir jag galen. Om jag hade nån att göra det med skulle jag också demonstrera mot att världen är bajs. Men det har jag inte så det blir nog inget av.

En god nyhet har jag allafall. Jag har en hemsida nu. Den är inte helt färdig men ni kan få titta ändå: www.karinsoderquist.com